Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 19 juni ontving de politie een melding van een voorbijganger over een loslopende schaap langs het Boezempad in Berkel en Rodenrijs.

Een voorbijganger hoorde vanaf het fietspad de Boezemweg, welke parallel langs de N471 loopt, een schaap mekkeren. Het schaap bleek in het hoge gras te zitten langs de waterkant. Omdat het schaap zich aan de verkeerde kant van het water bevond heeft de voorbijganger de politie gebeld.

De politieagenten kwamen ter plaatse en hebben op diverse manieren en met meerdere hulpmiddelen geprobeerd het beest te vangen, omdat het schaap erg schrikkerig en eigenwijs was bleek dit een flinke uitdaging.

Na enige tijd kwam een omstander welke de dienders te hulp schoot. De man was enigszins bekend met het vangen van schapen. De man had in korte tijd het beest gevangen, waarna het schaap in de politiebus is geplaatst.

De politie heeft na lang speurwerk de eigenaar van het schaap gevonden waarop zij hebben afgesproken het schaap een stuk verderop terug in de weiland te plaatsen. het schaap is weer veilig en herenigd met de kudde.