Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend 12 augustus gaf Simon Fortuyn (Wethouder Lansingerland) de start van de werkzaamheden aan de rotonde Oudelandselaan met de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs.

De werkzaamheden aan de rotonde Oudelandselaan met de Klapwijkseweg zijn maandagochtend van start gegaan. KWS Infra bv Rotterdam gaat in totaal zeven rotondes op de Klapwijkseweg fietsveiliger maken. De werkzaamheden van KWS bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, verwijderen en aanbrengen van fundering, leggen van kabels en leidingen en het opnieuw bestraten en asfalteren.

De rotonde is vanwege de werkzaamheden van 12 augustus tot en met 9 september geheel afgesloten voor al het verkeer. Maandag 2 september gaat de rotonde naar verwachting weer open voor autoverkeer. Maandag 9 september gaat de rotonde naar verwachting weer open voor fietsverkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voert KWS de werkzaamheden in een korte periode uit. Dit betekent dat er zowel tijdens de avonden en nachten als de zaterdagen en mogelijk de zondagen doorgewerkt wordt.

Presentatietekening rotonde Oudelandselaan © Gemeente Lansingerland

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute. Deze is aan de hand van omleidingsborden aangegeven. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de omleiding, lijnbussen kunnen met behulp van verkeersregelaars wel de rotonde oversteken.

Omleiding voor fietsers