Bergschenhoek – Maandagmiddag 26 augustus zijn de hulpdiensten gealarmeerd nadat er een gaslucht is geroken bij het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek.

Omstreeks 15:10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat er op het parkeerterrein van het gemeentehuis een gaslucht werd geroken. Het gemeentehuis is ontruimd, dit is rustig verlopen’ laat een medewerker weten aan onze fotograaf.

Zo’n ongeveer 150 tot 175 personen hebben rustig het pand verlaten en stonden buiten te wachten op verdere instructies. De brandweer heeft met medewerkers van netbeheer Stedin onderzoek gedaan in, om en rond het pand. Uit metingen kon geen gas worden gemeten. Eén persoon is kort behandeld door het ambulancepersoneel nadat zij onwel werd, mogelijk in combinatie van de vreemde lucht en de warmte. Zij hoefde uiteindelijk niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De vreemde lucht blijkt na onderzoek met medewerkers van milieudienst Rijnmond en van de brandweer, uit de riolering te komen. De medewerkers van het gemeentehuis mochten even over half vijf kort terug naar binnen om hun spullen te pakken en naar huis te gaan.

De brandweer, Stedin en de medewerkers van Milieudienst Rijnmond hebben nog kort onderzoek gedaan waarna er een extern bedrijf ter plaatse is gekomen om de riolering door te spoelen.

Het gemeentehuis zal morgen weer geopend zijn.

UPDATE:

De gemeente laat weten dat er uiteindelijk sprake is van gasvorming door rotting, droge kolken en hoge temperaturen. Dit heeft de stanklucht veroorzaakt. De riolering is maandagmiddag en avond doorgespoeld, dinsdag zal het gemeentehuis weer open zijn.