Lansingerland – Een heftige brand verwoestte op 17 juni jl. het volledige pand aan de Veilingweg, waaronder kringloopwinkel RataPlan. Op donderdag 28 november, bijna een half jaar na de brand, heropent het kringloopbedrijf op een nieuw adres. De medewerkers van RataPlan, maar ook de vaste klanten van de tweedehands winkel kunnen niet wachten tot het zover is.

Het nieuwe pand aan de Industrieweg 50 biedt ruim 2.000 m2 winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen. Ook hier is weer een compleet assortiment van kleding, boeken, elektra, huisraad, fietsen en meubels te vinden. Daarnaast kan er een pauze worden genomen tijdens het winkelen want er is een gezellige horecahoek ingericht.

Doorstart na brand
Het kringloopteam uit Berkel en Rodenrijs is na de brand overladen met steunbetuigingen. Het wegvallen van de tweedehands winkel werd door velen als een groot gemis ervaren. Kortom, de kringloopwinkel in Lansingerland moest zo snel mogelijk weer open. Met de officiële openingsdatum in zicht kan er nu echt worden afgeteld.

Het spoedig oppakken van de werkzaamheden is voor de medewerkers van de kringloopwinkel van groot belang. Mensen die bij Stichting RataPlan werken hebben door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren en krijgen bij RataPlan een kans om weer aan het werk te gaan. Een stabiele werkomgeving is erg belangrijk. Naast de vaste medewerkers zijn er ook vrijwilligers werkzaam bij RataPlan. Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de stichting. Zij vormen, samen met andere medewerkers, het kloppend hart van de kringloopwinkels.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan binnen de kringloopwinkel en een steentje bij te dragen aan kansen voor mens en milieu? Dan kunt u contact opnemen met bedrijfsleider Jesse van Herk via 06-55536579.

Feestelijke heropening
Vanaf donderdag 28 november is iedereen weer van harte welkom voor een kringloopdagje op zijn leukst! RataPlan Berkel en Rodenrijs opent haar deuren om 9.00 uur voor het winkelend publiek. Naast een uniek assortiment tweedehands spullen zullen er feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Kringloopwinkelen is nog nooit zo leuk geweest!

Adresgegevens:
Industrieweg 50, Berkel en Rodenrijs
Meer informatie: rataplan.nl