Berkel en Rodenrijs – Zaterdagochtend 7 december keken buurtbewoners vreemd op toen zij in de straat, de Mary Dresselhuysweg in Berkel en Rodenrijs, diverse schades aan personenauto’s zagen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 december heeft een nog onbekende man omstreeks 05:00 uur diverse vernielingen aangericht aan meerdere personenauto’s in verschillende woonwijken. De man heeft naar schatting schade aangericht aan circa 70 personenauto’s.

Niet alleen aan de Mary Dresselhuysweg maar ook aan de Guus Hermussingel en achterliggende straten zijn meerdere personenauto’s beschadigd. Van veel auto’s zijn de ruitenwissers eraf gesloopt en ook zijspiegels moesten het ontgelden. Van enkele auto’s zijn ook de koplampen stuk geslagen.

Wie de dader is, is onbekend, althans één personenauto heeft de dader gefilmd middels een dashcam terwijl hij bezig was met het aanrichten van vernielingen. Volgens een buurtbewoner is er geen ruzie in de wijk en is de dader geen bekende.

Aangiftes

Inmiddels zijn er, zover op de redactie bekend, al 64 aangiftes gedaan van vernielingen. De politie is ook in de wijk aanwezig geweest om de schades te bekijken. Of de dader een bekende is van de politie is ons niet bekend.

Bent u ook de dupe van de vernielingen? Aangifte kunt u online doen via de website van de politie.

UPDATE 22:00 uur: 

De 44-jarige man heeft zich ,na het zien van de beelden, gemeld bij de Politie. “We zijn ons kapot geschrokken” laat een bekende van de man aan de redactie weten. De man is dezelfde avond nog aangehouden, de politie doet verder onderzoek.

 

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de  Whatsapp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).

Video: Ingezonden via Whatsapp

Nadat de man zich heeft gemeld, heeft de redactie de  beelden volledig onherkenbaar gemaakt.