Bleiswijk – Gisteravond is er in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een poging straatroof op een 63-jarige vrouw op zaterdagavond 21 maart aan de Meidoornstraat in Bleiswijk. 

Lees ook: Poging straatroof, politie zoekt getuigen Meidoornstraat in Bleiswijk

De 63-jarige eigenares van een Italiaans restaurant in Bleiswijk werd in de Meidoornstraat aangevallen door een dader die op haar handtas uit was. Dat gebeurde zó hardhandig dat mevrouw in het ziekenhuis belandde met onder meer een uit de kom geschoten schouder.

Het slachtoffer had in haar handtas de dagopbrengst van het restaurant bij zich. Mogelijk wist of vermoedde de straatrover dat. Mevrouw kwam op zaterdag 21 maart 2020 rond 21.40 uur thuis van haar werk toen de man haar bij de voordeur besprong.

Tekst loopt door onder de video

Twee verdachten

De politie heeft bewakingsbeelden van een buurtbewoner veiliggesteld. Die zijn onduidelijk, maar de straatrover is er waarschijnlijk op waar te nemen – met een vermoedelijke handlanger.

Tekst loopt door onder de video

Heeft u die avond  in de omgeving van de Meidoornstraat twee verdachte mannen zien lopen of heeft u daar mogelijk rond 21.45 uur iemand zien wegrennen? Geef het alstublieft door aan de politie.

Niets buitgemaakt

Overigens heeft de dader niets buitgemaakt. Het slachtoffer heeft haar handtas zo stevig weten vast te houden dat de man hem niet te pakken kreeg. Mevrouw gaat sindsdien nooit meer met geld over straat.