Berkel en Rodenrijs – Tijdens een ‘prankweek’ tussen twee broers is onverhoopt een GPS-tracker kwijtgeraakt in een grasveld langs het Kamperpad in Berkel en Rodenrijs. Speurders van Gevonden-Verloren.nl vonden de GPS-tracker terug.

De broers, Kai (15) en Olav (24), uit Berkel en Rodenrijs hebben elkaar figuurlijk de ‘oorlog’ verklaard, zij halen vanaf maandagavond 7 december  20:00 uur een hele week ‘pranks’ (grappen) met elkaar uit. Zo was het een idee om een geleende mini GPS-tracker van GAPRS.nl dinsdagochtend onder de fiets van Kai te plaatsen en de fiets elders bij een bankje langs het Kamperpad neer te zetten.

De fiets werd al snel teruggevonden, ook de GPS tracker waarna deze, verpakt in een zakje, in het grasveld werd gegooid met de gedachte dat de fiets er nog zou staan en Kai niet naar school kon. In de namiddag bleek de locatie van de GPS nog hetzelfde te zijn, alleen het percentage van de batterij was zo goed als leeg en omdat de tracker niet continue een signaal uitzendt was de locatie moeilijk te achterhalen. De GPS-tracker geeft een signaal af wanneer deze een beweging ziet. Na twee dagen zoeken in een grasveld met donkere blaadjes werd de GPS-tracker niet gevonden.

Gevonden-Verloren.nl

De helden van stichting Gevonden-Verloren.nl werden als laatste hulpmiddel ingeschakeld, zij konden gelukkig donderdagavond om 18:30 uur nog langs komen om te helpen zoeken. Nadat de laatste locatie van de GPS-tracker aan de mannen Martin en Patrick werden doorgegeven begonnen zij de zoekactie met metaaldetectoren. Tijdens de eerste zoekslagen werden meerdere bierblikjes, dopjes en muntgeld gevonden, maar nog geen GPS-tracker. Na 20 minuten werd dan toch de GPS-tracker gevonden! Een beetje onder het zand maar het apparaatje werkt gelukkig nog.

Ringen, armbandjes, telefoons en meer

Met 46 vrijwilligers, in Nederland maar ook in België en Duitsland zoeken zij naar allerlei (dierbare) spullen welke mensen kwijtraken en zelf niet meer terug kunnen vinden. In 2014 is Martin van Hees gestart en inmiddels zit hij met zijn groep vrijwilligers op 4000 gevonden items. Sinds oktober 2019 is Gevonden-Verloren.nl overgegaan tot een stichting.

Bent u iets waardevols verloren ? 

Neem contact op met Gevonden-Verloren.nl. U kunt hen bereiken op telefoonnummers: 0629067470 of 0629413407. Het is ook mogelijk een melding te maken via een contactformulier op hun website.