Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de activiteiten in Lansingerland tijdens de avondklok. Tijdens de avondklok wordt de liveblog aangevuld.

 

Lansingerland – Zaterdagavond 23 januari is de eerste avond ingegaan van de avondklok in Nederland. De avondklok is van 21:00 uur – 04:30 uur. 

In deze liveblog leest u hoe de avondklok verloopt in Lansingerland.

De redactie en fotografen doen hun uiterste best om de liveblog zo actueel mogelijk te houden.

Mocht je toch zonder geldige reden toch buiten zijn en je wordt gecontroleerd door de politie, dan kan je een boete van €95 euro verwachten.

Dinsdagavond 26 januari

Op diverse social media kanalen gaan verschillende oproepen rond om vanavond onrust te stoken in Berkel en Rodenrijs. Dit zou vanaf 21:00 uur plaats vinden. Vooralsnog is het gelukkig enorm rustig. De politie is ook vanavond met meerdere eenheden actief, zo ook in Westpolder alwaar een van de onrust locaties zou zijn.

22:45 uur

De politie heeft op meerdere locaties controles uitgevoerd in de gemeente, vooralsnog lijkt alles rustig te zijn.

 

 

 

Maandagavond 25 januari

Het leek iets drukker op straat vanavond, in ieder geval was de politie groots aanwezig. Dit mogelijk vanwege een oproep op social media dat mensen in opstand wilden komen tegen de getroffen maatregelen.

Er zou opgeroepen zijn dat mensen bijeen kwamen in het centrum van Berkel om daar onrust te plegen. Voor zover bekend is dit uiteindelijk niet gebeurd, net als in Zoetermeer.

Wel hebben politieagenten en medewerkers van de marechaussee een korte zoekactie en achtervolging gehad in het centrum van Bergschenhoek. Zij waren op zoek naar personen met bivakmutsen. Of deze personen later nog zijn gevonden is niet bekend.

 

 

 

Zondagavond 24 januari

Ook vanavond was het na 21:00 uur vrij stil, zeker vergeleken met de toestanden in onder andere Den Haag en Rotterdam. Op enkele automobilisten en maaltijdbezorgers na zag je na 21:00 nagenoeg niemand.

De politie leek wel met meer eenheden aanwezig te zijn vergeleken met zaterdagavond. Er is dan ook fors gecontroleerd, één van onze fotografen is vanavond ook meermaals gecontroleerd; gelukkig bleek alles in orde te zijn.

Of er vanavond wel bekeuringen zijn uitgeschreven is vooralsnog niet bekend. De redactie heeft hierop vragen gesteld aan voorlichting van de politie.

 

 

 

 

 

Zaterdagavond 23 januari, start avondklok

Zaterdagavond 23 januari startte de avondklok vanaf 21:00 uur, welke tot 04:30 uur actief is.

Zaterdagavond na 21:00 uur was het al snel rustig op straat. Op enkele automobilisten na was het uitgestorven op straat. Wel waren er na de start van de avondklok veel mensen op straat welke de hond uitlieten.

Het is vooralsnog niet bekend of er de eerste avond al bekeuringen zijn uitgeschreven. Wel weet een fotograaf te vertellen dat de agenten de eerste uren nog waarschuwingen geven.