Donderdagmiddag hield de politie in samenwerking met gemeente Lansingerland een integrale controle op een bedrijventerrein in Bleiswijk.

De gemeente last wel vaker zo’n controle in, dit om de gemeente schoon te houden van illegale praktijken. De politie, in samenwerking met handhaving en de douane, voerde de controle uit. Ook werd er gevraagd aan de politiehelikopter om een vlucht te maken over het terrein, deze heeft een tijdje boven het terrein gevlogen op zoek naar ongeregeldheden.

Hier klopte zij bij verschillende bedrijven aan met het verzoek binnen een kijkje te nemen. Tijdens de controle is er in een bedrijfsunit aan de Lorentzstraat een +/- 50 kilo hasj aangetroffen, alsmede fabricage middelen om de drugs te fabriceren en te distribueren. Tevens zijn er tabaksbladeren aangetroffen, deze zullen door de douane worden meegenomen voor verder onderzoek. De politie heeft een container neergezet om het bewijsmateriaal in te verzamelen. Meerdere voertuigen zijn doorzocht en ook hier is bewijsmateriaal veiliggesteld.

Volgens een woordvoerder van de politie Rotterdam zijn er 5 aanhoudingen verricht naar aanleiding van de vondst.

UPDATE: 

De politie laat in een persbericht weten dat er drie vrouwen uit Den Haag (44 jaar, 51 jaar en 52 jaar oud), een 62-jarige man uit Schiedam en een 48-jarige man uit Rotterdam zijn aangehouden.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar hun betrokkenheid.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.