Tijdens de jaarwisseling 2021 naar 2022 waren er enkele incidenten, maar verliep verder normaal. Door het landelijke vuurwerkverbod viel het aantal vuurwerkongelukken mee. Wel raakte een persoon zwaargewond en werd er een camera vernield door rellende jongeren in Berkel. Ook in Bleiswijk werd vuurwerkoverlast gemeld.

Op een aantal plaatsen was extra camerabewaking ingezet. De beelden las een speciaal team actief uit tussen 18.00 uur en 04.00 uur. De beelden worden tijdelijk opgeslagen en alleen gebruikt om meldingen of overtredingen vast te stellen. Daarna worden de beelden verwijderd.

De burgemeester heeft in zijn jaarlijkse ronde door de dorpen veel mensen een mooi 2022 kunnen wensen.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Allereerst wens ik iedereen een mooi en gezond 2022. De jaarwisseling is normaal verlopen op een paar incidenten na. Mijn dank gaat uit naar de boa’s, politie, beveiligingsmensen, brandweer en de mensen van GGD/GHOR voor hun inzet. Goed gedaan, samen houden we Lansingerland veilig! Ik ben trots op jullie.”

De prullenbakken en containers waren uit voorzorg afgesloten en worden zo snel mogelijk weer geopend.