De vrouw die sinds 6 januari vermist was nadat zij niet meer thuis kwam, is vandaag overleden aangetroffen langs het water aan de Edelsteenweg in Berkel en Rodenrijs. 

Vandaag zou er opnieuw een zoekactie opgestart worden, maar dat ging niet door nadat de politie een melding ontving dat er een stoffelijk overschot werd aangetroffen in de buurt van de Edelsteenweg. De politie zette de omgeving af met lint en er is de hele dag onderzoek gedaan op locatie. Rond 14:30 uur werd het onderzoek afgerond.

Zoekacties

Op 6 januari was de vrouw vermist nadat zij een stuk was gaan lopen, maar niet meer thuis kwam. In de loop van de dag werd er besloten om een grootse zoekactie op te zetten. Met behulp van het Search and Rescue Nederland (SAR), Vermist vanuit Lansingerland, politie, brandweer en vrijwilligers is er groots gezocht. Vanaf de Schiebroekseweg is er in één lijn door naar het park gezocht.

Er werden meerdere zoekacties op touw gezet, zoals in de Groenzoom en de Kleihoogt in Berkel. Later werd er ook in de wijk Meerpolder actief naar de dame gezocht. De brandweer, aanwezig met een drone-team, heeft langere tijd met warmtebeeldcamera’s gezocht boven de Groenzoom en de Kleihoogt. Tevens waren er ook speurhonden van SAR aanwezig.

Als laatst werd er gezocht nabij de woning van de vrouw. Met een drone werd een laatste zoekactie gehouden langs het water nabij de woning. Omstreeks 23:30 uur werd de zoekactie gestaakt. De volgende dag zou er verder gezocht worden.

 

 

 

De tekst loopt door onder de eerste reeks foto’s

 

 

Stoffelijk overschot aangetroffen,

De zoekactie zou vrijdagochtend weer herstart worden, maar het bericht kwam binnen dat er een stoffelijk overschot werd aangetroffen langs de Edelsteenweg. De politie zette een gedeelte van een ‘parkje’ af. De politie heeft begin van de middag ter plaatse onderzoek gedaan. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het helaas om de vermiste gaat. Zij is niet door een misdrijf om het leven gekomen.