Woensdagochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een ‘dier in problemen’ aan de Landscheiding Noord in Bleiswijk.

Een fietsster zag langs het fietspad aan de Landscheiding Noord een koe in de sloot staan, omdat deze niet geheel zelfstandig uit het water kon komen belde zij de brandweer. Terwijl de brandweer gebeld was, kwam een andere fietser langs die via-via de boer kende, deze werd tussentijds ook opgetrommeld.

De brandweer moest even zoeken waar het precies was, maar op het moment dat de brandweer aankwam, was de eigenaar van de koe ook bijna aanwezig. Een brandweerman heeft nog kort geprobeerd op het dier in te praten om uit het water te komen. Maar het lukte het dier net niet om er uit te komen.

De boer heeft een touw vastgemaakt aan de trekker en hiermee een klein zetje geholpen. Het dier kon vrijwel op eigen kracht uit het water komen.

 

IMG_3407

IMG_3408

IMG_3416

IMG_3423

IMG_3428

MVI_3432_FOTO