Donderdagmiddag iets voor 13:00 uur werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een melding ‘voertuig te water’ aan de Middelweg in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse, hier bleek een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij de automobilist te water raakte.

De automobilist en zijn vrouw waren van plan op vakantie te gaan, bij een caravanstalling haalden zij hun caravan op. Met de caravan aangekoppeld reed de bestuurder achteruit, waarbij hij een andere stilstaande caravan ramde. In plaats van op de rem te trappen gaf de man gas, hierop schoot de caravan los en reed de man achteruit een slootje in.

De bestuurder kon met een beetje hulp al snel op het droge komen. Twee ambulances en een Officier van Dienst Geneeskundig, kwamen ter plaatse. De bestuurder is kort gecontroleerd en is gelukkig niet gewond geraakt. Wel zijn beide partijen enorm geschrokken.

De oorzaak zou zijn dat de oudere man aangepaste pedalen heeft in zijn voertuig, de man kwam vast te zitten en kreeg zijn voertuig niet meer onder controle.

Er zijn twee bergers aanwezig om de wagen uit de sloot te takelen.

 

IMG_3799

IMG_3815

IMG_3830

IMG_3833

IMG_3840

IMG_2229

IMG_2231

IMG_2246

IMG_3844

IMG_3860