Donderdagochtend werd de brandweer gealarmeerd vanwege een vreemde lucht in een bedrijfspand aan de Brandweerstraat in Bleiswijk. 

Twee mannen waren donderdagochtend bezig om te verhuizen naar een bedrijfspand aan de Brandweerstraat, toen zij daar bezig waren roken de mannen een enorm sterke indringende lucht. Één van de mannen kreeg onder andere hoofdpijn en werd onwel. De twee mannen besloten om de brandweer erbij te halen. 

De brandweer en politie kwamen ter plaatse, na uitvoerig onderzoek bleek de lucht uit het naastgelegen pand te komen. De brandweerlieden keken met behulp van een ladder door een raam boven de deur. Hier werden meerdere vaten ontdekt. Omdat niet bekend was, wat de gevaarzetting was, werd besloten de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een Officier Van Dienst (OVD) te alarmeren. Na uitvoerig metingen te hebben verricht bleek er geen acuut (explosie)gevaar te zijn. Hierop is besloten het pand open te maken.

De hulpverleners kregen op het laatste moment contact met de huurder. Om de een of andere reden kon/wilde hij niet naar het pand komen om de deur te openen.

De brandweer heeft in het pand onderzoek gedaan, hier werden onder andere meerdere IBC-containers aangetroffen. In de containers bleek ca. 2000 liter brandstof te zitten, vermoedelijk Diesel. Doordat één van de containers niet was afgesloten is door de warmte, volgens de woordvoerder van de VRR (brandweer), veel verdamping ontstaan. Hierdoor is de damp gaan verspreiden en was het in de naastgelegen panden goed te ruiken. 

De politie neemt het incident van de brandweer over, de DCMR en de milieudienst van de politie zijn ter plaatse om te kijken naar de vergunningen en dergelijke. Of hier gevolgen aan zitten voor de huurder is niet bekend.

Twee medewerkers van de Douane zijn ter plaatse gekomen om enkele monsters af te nemen voor nader onderzoek.

 

IMG20220818112057

IMG_4946

IMG_4962

IMG_4987

IMG_4991

IMG_5000

IMG_5044

IMG_5056

IMG_5058

IMG_5067