Woensdagochtend zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd na een melding van een persoon te water nabij de Grote Beer in Bleiswijk.

Een stel was met een hond een wandeling aan het maken nabij de dagcamping / vijver in de Bleiswijkse Zoom. De hond zag kennelijk iets interessants en rende er achter aan het water in. Omdat het enige tijd duurde voordat de hond weer terug kwam besloot de man zich uit te kleden en het water in te springen. De vrouw van de man vond het maar lang duren en is de hulpdiensten gaan bellen. Hierop werden meerdere brandweer-eenheden, waaronder ook een duikteam en een reddingsboot uit Gouda, ambulances, OvDG en het Mobiel Medisch Team opgeroepen.

Bij aankomst van de eerste brandweer-eenheden bleken de man en de hond al uit het water te zijn en stond de man zich af te drogen, waarna zowel de man als de hond snel naar huis zijn gegaan om te douchen.

UPDATE 12:50 uur:

De man en de hond bleken op het eilandje te zitten midden op de vijver. De brandweerlieden van brandweerkazerne Bleiswijk, wisten zowel de man als de hond door middel van een plank veilig naar de overkant te brengen. “De man is kort nagekeken door het ambulancepersoneel maar mankeerde niks”, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

 

20221005_103122

20221005_104204

20221005_103340

20221005_104347