Afgelopen weekend hebben er twee voertuigbranden plaatsgevonden binnen Lansingerland. De politie doet onderzoek naar beide gevallen.

 

Bergschenhoek

Zaterdagochtend werden de (buurt)bewoners opgeschrikt vanwege een voertuigbrand aan De Wilgen in Bergschenhoek. Onder een carport voor een woning stond een geparkeerde personenauto in lichterlaaie. De brandweer had het vuur snel onder controle en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.

De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting.

 

Tekst gaat door onder de foto. 

[FOTO-1]

 

Berkel en Rodenrijs

In de nacht van zondag op maandag 10 oktober heeft er opnieuw brand gewoed in een voertuig. Ditmaal een bestelbus die aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs stond geparkeerd. Maandagochtend werd de brandweer opnieuw gealarmeerd vanwege smeulende resten, het voertuig is gecontroleerd en nageblust.

 

Er was vlak voor de brand een verdachte situatie, een jongeman, in het donker gekleed, ca. 1.75 m lang, had om de hoek zijn spullen neergelegd en heeft gepoogd de bestelbus in brand te steken, wat bij de eerste poging kennelijk mislukte, maar de tweede keer wel gelukt is. De dader was over het lukken van de tweede poging waarschijnlijk zo opgewonden geraakt dat hij de spullen die hij om de hoek had neergelegd vergeten is mee te nemen. De politie heeft de spullen die de dader heeft laten liggen in beslag genomen voor nader onderzoek.

 

 

IMG_4315

IMG_4356

IMG_4365

IMG_4384

IMG_4381

IMG_4395