Dinsdagochtend werd de buurt opgeschrikt vanwege een inval in een woning aan de Kersenhof in Bergschenhoek.

Rond de klok van 05:00 uur werd er door de DSI (Dienst Speciale Interventies) een inval gedaan in een woning aan de Kersenhof. De buurt schrikte op door harde knallen, rook, lichtflitsen en geschreeuw. Tijdens de inval is een hekwerk van de woning er uit gereden.

Of er iemand is aangehouden is niet bekend. Volgens een buurtbewoner was er niemand aanwezig. In de ondergrondse garage, die zich onder de woning bevindt, stonden meerdere voertuigen geparkeerd. Waaronder een Bentley, Ferarri Spider 488, een Canam Spyder motorfiets en een scooter, deze voertuigen zijn allen door de politie in beslag genomen.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.

 

Witwassen en handel in verdovende middelen

De politie laat weten dat de actie hoort bij een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig houdt met witwassen en handel in verdovende middelen. “Op dit moment zijn rechercheurs in Nederland en in het buitenland, Luxemburg en Servië, bezig met doorzoekingen. De doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden gaan naar verwachting nog de hele dag duren. Aan de actie van vandaag werken tussen de 500 en 600  rechercheurs mee. We krijgen ook ondersteuning van specialistische groepen, zoals het arrestatieteam en de bewakingseenheid”, aldus de politie.

Tot nu toe zijn de arrestaties verricht in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam. De aangehouden mannen zijn tussen de 33 en 44 jaar. Mogelijk worden nog meer verdachten aangehouden.

Er is beslag gelegd op meerdere telefoons, computers en auto’s. Ook is er een flinke hoeveelheid contant geld aangetroffen. De rechercheurs krijgen hulp van specialistische groepen, zoals een arrestatieteam en de bewakingseenheid. De zeven verdachten blijven voorlopig vastzitten en gaan in beperking, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

In totaal zijn er vanochtend zeven verdachten aangehouden.

 

Persbericht Politie

Rotterdam; Bergschenhoek; Oostvoorne; Nieuwerkerk aan den IJssel; Amsterdam; Ouderkerk aan den IJssel – De politie heeft vandaag in een grootschalig onderzoek zeven verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie die zich bezig houdt met witwassen en handel in verdovende middelen. In het kader van dat onderzoek zijn vandaag op verschillende plekken in Nederland en in het buitenland woningen en bedrijfspanden doorzocht.

Ruim twee jaar geleden startte de recherche onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam een onderzoek naar de mogelijke criminele en ondermijnende activiteiten van de verdachten. Er was informatie beschikbaar dat de verdachten betrokken waren bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Het onderzoeksteam denkt dat afgelopen jaren een geldbedrag van meer dan honderd miljoen euro is witgewassen door de verdachten.

Doorzoekingen

Aan de actiedag van vandaag hebben honderden rechercheurs meegewerkt. Vanochtend vroeg is het arrestatieteam de woningen van verdachten binnengevallen om tot hun aanhouding over te kunnen gaan. Bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk a/d IJssel en op een ander adres in Montfoort is de bewakingseenheid ingezet om ervoor te zorgen dat rechercheurs die in het pand aanwezig waren veilig hun werk konden doen.

In totaal heeft de recherche 22 woningen en bedrijfspanden doorzocht. Ook in het buitenland zijn agenten van de politie actief geweest met het zoeken naar meer informatie over de verdachten en bewijs van hun mogelijk criminele activiteiten. Bij de doorzoekingen van vandaag zijn onder meer dure auto’s en contant geld in beslag genomenDaarnaast gaan rechercheurs en digitaal specialisten aan de slag met de inhoud van bedrijfsadministratie, telefoons en computers die vandaag zijn meegenomen.

Voorgeleiding

Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol en betrokkenheid bij de criminele organisatie. Zolang zij vast zitten zijn aan de verdachten ook beperkingen opgelegd, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ondermijning

Het onderzoek van vandaag gaat om zware, georganiseerde misdaad. Wij noemen dat ondermijning. Hierbij raken de onderwereld en onze samenleving met elkaar vermengd. Want om illegale activiteiten in de onderwereld uit te voeren, maken criminelen gebruik van diensten van burgers en bedrijven uit de bovenwereld.

Met het illegaal verdiende geld kunnen criminelen hun criminele activiteiten uitbreiden. Dit trekt weer meer en zwaardere criminaliteit aan. Criminelen zetten ook burgers en ondernemers onder druk om mee te werken. Zo worden ook mensen zonder verkeerde bedoelingen de criminaliteit ingetrokken. De onderwereld maakt op deze manier onze samenleving minder veilig.

Aanpak politie en OM

Samen met lokale, regionale, nationale en internationale partners pakt de politie ondermijning aan. We doen onderzoek naar criminele activiteiten en betrokken personen. We proberen het OM voldoende bewijs te leveren om criminelen te vervolgen en crimineel vermogen af te pakken. We verstoren criminele bedrijfsprocessen en delen informatie met collega’s en partners.

 

Image_995572

Image_254941

Image_844641

Image_14171

Image_108319

Image_976068

Image_896088

Image_878605

Image_845495

Image_820268

Image_297321

Image_853443

Image_686964

Image_802474

Image_365996

Image_882323

Image_864460