Donderdagavond was het onrustig in het centrum van Bergschenhoek, er werden ‘vuurwerkbommen’ afgestoken en vernielingen aangericht. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

Een groepje jeugdigen zorgde donderdagavond voor onrust in het centrum van Bergschenhoek. In de parkeergarage van de Plus supermarkt werden volgens omwonenden en winkeliers ‘vuurwerkbommen’ afgestoken. Een winkelier had hierna één van de ‘daders’ in zijn kraag gevat. Door het vuurwerk stond de garage vol met rook, waardoor automatisch de brandweer gealarmeerd werd door het zogenoemde ‘Openbaar Meld Systeem’. Na controle kon de brandweer retour kazerne.

De politie en handhavers kwamen ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. De jongen die was ‘gepakt’ is door de politie ondervraagd, hij bleek er wel bij te zijn geweest maar niet de persoon die de bommen had afgestoken. Uiteindelijk werd deze jongen weer in vrijheid gesteld.

Bij bakker Ammerlaan is schade ontstaan aan een ruit van de winkel, ook een in de parkeergarage geparkeerde auto raakte beschadigd, vermoedelijk als gevolg van ‘vuurwerkbommen’. Wat er precies is afgestoken is niet bekend. Naar verluidt gaat het om dikke cobra’s met benzineflessen.

Volgens omwonenden schijnt het in het centrum in de avonduren al een paar dagen erg onrustig te zijn. De politie heeft enkele verklaringen opgenomen en doet verder onderzoek naar de incidenten en de daders.

 

20221027_210052

20221027_210134

20221027_211643

20221027_210600

20221027_212739