Deze ochtend ontving de redactie tientallen berichten ontvangen over sirenes in Berkel en Bergschenhoek, dit heeft alles te maken met een uitslaande brand in Schiedam.

De brandweer is sinds vanmorgen 06:15 uur groots uitgerukt voor een uitslaande brand in een woning aan de Dam in Schiedam. Voor waterwinning is de brand inmiddels opgeschaald naar sein ‘Zeer Grote Brand’. Het gaat om een brand op de bovenste etage van een woning.

De brandweerlieden van kazerne Berkelse Poort werden omstreeks 06:35 uur gealarmeerd om assistentie te verlenen bij de brand.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij vele vragen via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.

 

UPDATE 08:00 uur:

Er zijn geen vlammen meer zichtbaar. De brandweer controleert of het vuur echt uit is. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een hennepkwekerij, de politie doet hier onderzoek naar.

Tot dusver is er niemand gewond geraakt bij de brand.