UPDATE: 

De politie is met een persbericht naar buiten gekomen. Zij laten weten dat een 19-jarige man uit Berkel en Rodenrijs slachtoffer is geworden van een beroving. Hij zou zijn bedreigd met een vuurwapen en een mes. “Ze lieten de Berkelaar hevig geschrokken, maar ongedeerd, achter.”, laat de politie weten. “Een onderzoek in de omgeving leverde nog geen aanhoudingen op.”, aldus de politie.

In het Burgernetbericht, zie onderstaande tekst, werd gesproken over twee slachtoffers. Hoe of wat is nog onduidelijk. 

Het is wel duidelijk dat er een slachtoffer is door een belachelijke actie.

Lees hier het hele persbericht.


De politie onderzoekt een straatroof op maandag 28 november in de omgeving van de Landscheiding in Bergschenhoek.

Omstreeks 18:00 uur is er in de omgeving van de Landscheiding een straatroof gepleegd. De daders zijn er vandoor gegaan in de richting van het Kwelderplantsoen. De twee slachtoffers werden onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van hun geld. Hoeveel geld er is buitgemaakt is niet bekend.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Signalementen:

Dader 1: Helemaal in het zwart gekleed met bivakmuts met gaten bij ogen en mond, leeftijd onbekend, buitenlands accent, 1.80 a 1.85 m lang, normaal postuur, zwarte schoenen, zwarte handschoenen.

Dader 2: In het zwart gekleed met bivakmuts met gaten bij de ogen, leeftijd onbekend, buitenlands accent, 1.80 – 1.90 m lang, normaal postuur, zwarte schoenen.

Dader 3: Helemaal in het zwart gekleed en gaten bij de ogen, leeftijd onbekend, Nederlands accent, 1.80 – 1.90 m lang, normaal postuur, zwarte schoenen

Is u maandag 28 november tussen 17:45 en 18:15 uur iets opgevallen?

Heeft u mogelijk;

  • Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
  • Verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Informatie/gegevens van andere getuigen die dit delict hebben gezien/gehoord?
  • Camerabeelden, foto’s en/of overige informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

 

Met behulp van Burgernet probeert de politie nu getuigen te vinden van de straafroof. Dinsdagochtend is er een burgernet-mail uitgestuurd naar aangemelde personen.

 

 

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze roof, neemt u dan direct contact op met de politie op: 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn!

Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).