De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer is vandaag per direct afgesloten. Uit onderzoek blijkt dat de brug niet veilig genoeg is om er overheen te lopen of fietsen.

Tijdens eerder onderzoek zijn scheurtjes in het beton aangetroffen. Na uitgebreider onderzoek is de brug niet veilig genoeg gebleken om open te laten. Doordat de brug is afgesloten is NS-station Zoetermeer onbereikbaar geworden. De NS stopt niet meer op dit station tot de brug weer open gaat. Reizigers kunnen gebruik maken van stations Zoetermeer-Oost en Lansingerland-Zoetermeer. Tram 3 van de HTM stopt tot zeker 10 december niet op halte Driemanspolder.

Rijkswaterstaat doet momenteel onderzoek naar de veiligheid voor het autoverkeer op de A12 dat onder de brug door gaat. Als de veiligheid voor weggebruikers op de A12 niet gegarandeerd kan worden zou de A12 afgesloten kunnen  worden.

 

22IMG_2253_3

22IMG_2267_3

22IMG_2274_2

22IMG_2301_4

 

Foto’s: District8