Rotterdam – Vrijdagmiddag zijn er drie personen gewond geraakt na  een schietincident aan de Rodenburgstraat in Rotterdam, waarna de politie een grote klopjacht op de dader(s) startte.

Rond de klok van half twee werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een schietincident aan de  Rodenburgstraat, de hulpdiensten schaalden groots op, een zogeheten ‘code 10’  werd er gegeven. Dit zou betekenen dat er meerdere slachtoffers waren. Hierop werden meerdere politie-eenheden en ambulances naar het incident gestuurd.

Al snel werd duidelijk dat er op straat ‘maar’ twee slachtoffers waren. Getuigen verklaarden dat  een man met een lang wapen meerdere schoten loste. Twee man die op straat aan het werk waren raakten gewond. Een van de twee slachtoffers raakte zwaargewond, hij is na behandeling door het ambulancepersoneel met ondersteuning van het Mobiel Medisch Team (MMT) met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Er zou sprake zijn geweest van een derde slachtoffer, van wie de verwonding echter zo licht was dat er niet op de komst van de hulpdiensten gewacht is.

De dader(s) is/zijn er met hoge snelheid in een zwart voertuig vandoor gegaan. Beelden van (deurbel)camera’s uit de buurt zijn door de politie opgevraagd bij de omwonenden. Hierdoor had de politie al snel beeld van het incident en met wat voor voertuig de dader(s) is/zijn gevlucht. Het kenteken werd al snel in het ANPR-systeem ingevoerd.

Een gedeelte van de Rodenburgstraat werd direct afgezet en er werd een Plaats Delict (PD) gemaakt. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) startten een onderzoek en hebben sporen veiliggesteld en in beeld gebracht.

Inzet DSI Overschiese Kleiweg

Uit het onderzoek is een verdachte naar voren gekomen, medewerkers van de DSI (Dienst Speciale Interventies) hebben later in de middag een instap gedaan in de woning van deze verdachte.

In de woning werd niets of niemand aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Later op de avond heeft een arrestatieteam twee mannen aangehouden in een woning aan de  Galileistraat in Schiedam. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

 

IMG_8217

IMG_8234

IMG_8226

IMG_8231

IMG_8258

IMG_8261

 

IMG_8270

IMG_8283

IMG_8337

IMG_8347

IMG_8373

DSI-actie Overschiese Kleiweg

IMG_8443

IMG_8417

IMG_8453

IMG_8426

IMG_8440

IMG_8460