De 16-jarige jongen uit Bergschenhoek die na de ontsnapping van tbs’er Kendrick M. werd aangehouden, zou de Schiedammer hebben geholpen bij diens poging om een 27-jarige vrouw in Soest te doden.

De jongen zat al vast voor het helpen bij de ontsnapping van de tbs’er. Inmiddels denkt het Openbaar Ministerie (OM) ook dat de tiener een aandeel heeft gehad in het bloedbad dat de 31-jarige M. vlak na zijn vlucht aanrichtte. In Soest stak de man volgens de politie zijn partner neer.

M., die in tbs-kliniek De Pompestichting in Nijmegen verbleef, nam op 30 november de benen toen hij onder begeleiding naar een winkel in de buurt mocht. Hij wist aan zijn begeleider te ontkomen en stapte in een gereedstaande auto.

In Soest stak hij vervolgens de vrouw neer.

Aanhouding in Bergschenhoek

Een arrestatieteam wist M. diezelfde dag nog in Bergschenhoek te arresteren. Volgens getuigen gebeurde dat in het centrum van het dorp. Ze zagen hoe hij voor de deur van een Chinees restaurant tegen de grond werd gewerkt.

Later die week pakte de politie drie personen uit dezelfde plaats op. Ze zouden de tbs’er hebben geholpen bij de ontsnapping. Het ging om een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen.

De 19-jarige man mocht al snel weer gaan en is inmiddels geen verdachte meer. De vrouw kreeg deze week te horen dat ze naar huis mag, maar nog wel verdachte blijft. De tiener moet nog zeker een maand achter de tralies blijven. Het OM wil omwille van privacy niet zeggen wat de relatie tussen de verdachten en de tbs’er is.

M. kreeg tbs opgelegd nadat hij tien jaar geleden zijn Rotterdamse ex-vriendin wurgde, haar lichaam in een koffer propte en het in het Rijn-Schiekanaal dumpte.