Een 29-jarige rijlesinstructeur heeft zaterdagavond een ravage aangericht toen hij op de vlucht sloeg voor de politie in Zoetermeer. Bij de vluchtpoging werden meerdere auto’s geraakt en de leerling in de lesauto raakte gewond aan haar benen. De bestuurder wordt verdacht van rijden onder invloed.

Handhavers wilden de auto controleren toen deze op de Van Diestlaan in Zoetermeer voor een wegversmalling stond. De boa’s wilden kijken wat er aan de hand was, maar toen ging de bestuurder er met een flinke vaart vandoor.

Later bleek dat niet de leerling, maar de 29-jarige instructeur achter het stuur zat. Bij de eerste vluchtpoging werd direct een voertuig geramd. ,,Ook hier gaf de instructeur niet het goede voorbeeld want in plaats van nu wel te stoppen en netjes het schadeformulier in te vullen ging hij er vandoor”, zegt de politie.

Even verderop crashte het voertuig door de gladheid en daarbij werden ook nog vier geparkeerde auto’s geraakt. Bij de crash raakte de leerling gewond aan haar benen en de ravage was enorm, aldus de politie. De bestuurder, afkomstig uit Den Haag, is ter plaatse aangehouden door de handhavers.

De politie nam de zaak even later over. ,,Tegen hem is het verlaten van een plaats na een ongeval ten laste gelegd. Tevens bestaat de verdenking tegen hem voor het rijden van invloed van drugs, waarvoor hij zich later mag verantwoorden”, meldt de politie. Ook werd het rijbewijs van de man ingenomen. De officier van justitie zal later bepalen of en wanneer hij die weer terugkrijgt.

De gewonde leerling is door personeel van de ambulancedienst behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie heeft haar verklaring over het incident afgenomen.