De politie heeft vrijdag 13 januari een woning gesloten na de vondst van een hennepkwekerij in een woning aan het Hoornplantsoen. 

De agenten troffen op 15 september jl. in de woning 692 planten aan. Hierop is op last van burgemeester Van de Stadt het pand op 13 januari gesloten. Waarom dit zo lang heeft geduurd is niet bekend. De burgemeester van een gemeente is bevoegd om panden of woningen waar criminele activiteiten plaatsvinden te sluiten. Dit doet een burgemeester altijd in het belang van de openbare orde en veiligheid.

Op de zolder van de woning werd destijds een hennepkwekerij aangetroffen, dit is naar voren gekomen tijdens een lopend onderzoek van de politie. De politie deed kort onderzoek waarna de werkende kwekerij direct is ontmanteld. De stroom werd illegaal afgetapt.

Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.

 

IMG_0849

IMG_1177

IMG_0905

IMG_0892