Vorig jaar is in de herfstvakantie ingebroken in basisschool De Oosthoek aan de IJsvogellaan in Bleiswijk. Bureau Rijnmond besteedt aandacht aan de zaak.

Aangezien de school een week lang gesloten is, wordt de inbraak pas dagen later door medewerkers ontdekt. Hierdoor heeft de inbreker voldoende tijd om op verschillende locaties uiteindelijk voor een bedrag van 16.000 euro te pinnen met de gestolen bankpassen. De man is op diverse plekken gefilmd, waardoor er beelden van hem zijn. Steeds pint de dezelfde man bij diverse geldautomaten. Onder meer in Rotterdam-Crooswijk, in Rotterdam-Noord bij het Bergwegplantsoen en het Eudokiaplein en verder op de Goudsesingel en bij supermarkt Jumbo aan de Botersloot in Rotterdam-Centrum.

Bovendien betaalt de man artikelen met een betaalpas van de school bij Intertoys aan de Coolsingel en een juwelier in de Hoogstraat. Ook gebruikt hij de pas bij NS station Rotterdam-Noord. Ondanks dat hij verwoede pogingen doet om onherkenbaar te blijven, is hij redelijk herkenbaar te zien. Ook de grote bontkraag van zijn glimmende jas is een opvallend detail.

Tiplijn
Wie weet wie hij is? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

STOCK-Dader-bassischool-De-Oosthoek-Bleiswijkk