Donderdagavond raakte een automobiliste te water als gevolg van een ongeval door overstekende ganzen op de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs.

De hulpdiensten werden omstreeks 22:50 uur gealarmeerd voor een voertuig te water na een botsing met een bestelbus. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De bestuurder van de bestelbus heeft door middel van een voorwerp de zijruit van de te water geraakte personenauto ingetikt, hierop kon de bestuurster uit haar voertuig komen.

De automobiliste is behandeld door het ambulancepersoneel, hierna is zij, zonder spoed, naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten van team-verkeer hebben ter plaatse kort onderzoek gedaan naar het ongeval. Het ongeval ontstond doordat de bestuurster was gestopt voor een groep overstekende ganzen, de bestuurder van de bestelbus zag dit te laat en ramde de personenauto waardoor deze in het water terecht kwam.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil kwam ter plaatse om beide voertuigen te bergen,  er moest echter een collega met een boot ingeschakeld worden om bij het te water geraakte voertuig te komen. De bergingswerkzaamheden hebben enige tijd in beslag genomen.

Ten tijde van het ongeval en de bergingswerkzaamheden was de Klapwijkseweg tussen de rotondes Oudelandselaan en de Oostmeerlaan afgesloten voor het verkeer.

 

IMG_9974

IMG_9988

IMG_9991

IMG_0008

IMG_0020

IMG_0054

IMG_0048

IMG_0056

IMG_0068

IMG_0073

IMG_0082

IMG_0100

IMG_0120

IMG_0134