Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag is er forse schade ontstaan aan een schuur van een woning na een brand van brandhaardblokken aan de Boterbloemstraat in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 12:45 uur werden de brandweer en politie met spoed gealarmeerd voor een woningbrand. Eenmaal ter plaatse bleek dat er blokken hout, welke tegen de gevel aan lagen, hebben vlamgevat. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. De houtblokken lagen onder een afdakje tegen de gevel aan.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle, maar hadden nog wel even nodig om na te blussen. Hierbij zijn er sloopwerkzaamheden verricht van het afdakje waar de blokken onder lagen. De brand was in het centrum van Berkel en Rodenrijs te ruiken. De gevel van het schuurtje dat aan de woning vast zit heeft enorme schade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk, er wordt uitgegaan van brandstichting. ‘In de buurt van de houtblokken bevindt zich niets van elektra en de bewoners roken niet”, laat een brandweerman aan de fotograaf weten. “De gevel is instabiel geraakt door de brand”, aldus een brandweerman.
Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer heeft langdurig onderzoek gedaan naar de brand. Wat hier precies is uitgekomen is ons niet bekend. Een medewerker van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om met de bewoners de schade af te handelen.

Er is niemand gewond geraakt.

 

IMG_9681

IMG_9694

IMG_9729 (1)

IMG_9800

IMG_9755 (2)

IMG_9816

IMG_9829