Bij enkele snelheidscontroles op zondag 19 februari zijn minstens drie rijbewijzen in beslag genomen na forse snelheidsovertredingen.

De controles vonden plaats op onder andere de Doenkade in Rotterdam / Berkel en Rodenrijs. Een bestuurder werd op de Doenkade betrapt met een snelheid van ruim 170 km/u, waar hij 80 km/u uur mocht. Hij kon dan ook direct zijn rijbewijs bij de agenten inleveren.

Ook in Bleiswijk ging het mis, daar reed een automobilist 155 km/u waar een maximum geldt van 100 km/u. Later op de avond werd nog een bestuurder staande gehouden op de Doenkade, de bestuurder reed 140 km/u waar nog steeds een maximum snelheid geldt van 80 km/u. Wederom werd er een rijbewijs in beslag genomen.

Alle bestuurders kunnen rekenen op een inname van het rijbewijs van minstens twee maanden.