Bergschenhoek – Vannacht zijn de bewoners van een appartementencomplex aan de W.G. Witteveenstraat opgeschrikt door twee explosies.

Naar verluidt is de voordeur van een woning op de eerste etage opgeblazen. Vervolgens is de woning doorzocht. Aan de buitenzijde van de woning hing een touw. Of het daadwerkelijk om een inbraak ging, moet uit onderzoek blijken. De klap was enorm en zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweerlieden hebben uit voorzorg de eerste en tweede etage ontruimd. Het ging om twaalf woningen. Hierdoor stonden zo’n twintig mensen op straat. In het pand werd geen brandhaard aangetroffen. Ook waren er geen personen in het betreffende pand aanwezig.

Er zijn enkele omwonenden nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand raakte gewond. Een medewerker van Team Explosieven Verkenning heeft onderzocht om wat voor explosief het ging en of het sein veilig kon worden gegeven. Zodra het sein veilig werd gegeven, konden de bewoners van de tweede etage weer terug naar hun woning. Uit het eerste onderzoek bleek dat het ging om zwaar illegaal vuurwerk.


De bewoners van de eerste etage hebben langer moeten wachten, omdat medewerkers van forensische opsporing van de politie geruime tijd onderzoek hebben gedaan. Voor deze bewoners is door de gemeente opvang geregeld. Het pand waar de explosie heeft plaatsgevonden, is als plaats delict aangemerkt. Burgemeester Pieter van de Stadt was ter plaatse om zich door de hulpdiensten te laten informeren en gedupeerden bij te staan.

 

IMG_1292

IMG_1273

IMG_1268

IMG_1263

IMG_1309

IMG_1317

IMG_1284

IMG_1335

IMG_1330

IMG_1353