Zondagochtend heeft er een flinke felle brand gewoed in de achtertuin van een woning aan de Beukenlaan in Bleiswijk. Bij aankomst van de brandweer laaiden de vlammen hoog op. 

De brandweer werd rond kwart voor zes gealarmeerd vanwege een brand onder een overkapping. De brand was in een loungeset begonnen onder één van de overkappingen. De bewoners verlieten uit voorzorg hun woning en wachtten buiten de komst van de brandweer af. Bij aankomst van de brandweer waren er grote vlammen zichtbaar, de brandweer schaalde binnen 10 minuten op naar sein ‘middelbrand’.

Vrij snel hadden de brandweerlieden het vuur onder controle, ondanks dat bleek de schade in de tuin enorm. Door de brand zijn er ook meerdere ruiten van de woning gesneuveld, ook een raam en de schutting van de buren zijn beschadigd. Het goede nieuws is dat er niemand gewond is geraakt bij de brand. Omwonenden werden door de brandweerlieden verzocht om de ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De buren waren ten tijde van de brand niet thuis, de andere woning is niet bewoond. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, er wordt uitgegaan van brandstichting. Hierop heeft de politie het incident overgenomen en wordt er door Forensische Opsporing (FO) onderzoek gedaan.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan voor de afhandeling van de schade. De tuin is voorlopig afgesloten voor sporenonderzoek.

 

Foto’s & Video: Vlammen Ingezonden via de WhatsApp tiplijn.

 

 

WhatsApp Image 2023-03-12 at 10.31.03

WhatsApp Image 2023-03-12 at 10.31.04

 

IMG_2381

IMG_2364

IMG_2386