Maandagavond tegen de klok van twaalf uur schrokken de bewoners van een tussenwoning zich rot nadat zij een knal hadden gehoord en flinke rookontwikkeling zagen in hun woning aan de Alkmaardermeerlaan in Berkel en Rodenrijs.

De bewoners, met twee kinderen wisten direct de woning te verlaten en werden opgevangen bij de buren. De brandweer was al ingeseind en waren met spoed onderweg. De brandweerlieden zijn direct een onderzoek gestart maar konden geen brandhaard vinden. Een mogelijkheid was dat er iets is misgegaan in de meterkast. De bewoners en kinderen zijn bij de buren door het ambulancepersoneel nagekeken, er raakte niemand gewond.

Ook enkele naastgelegen woningen in het blok en de buitenverlichting (straatlantaarns) hadden geen stroomvoorziening. De woningen welke geen stroom hadden werden door de brandweerlieden genoteerd en doorgegeven aan medewerkers van Stedin. De brandweer is nog langere tijd bezig geweest met onderzoek, Stedin kwam met drie voertuigen ter plaatse. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er hoogstwaarschijnlijk iets is misgegaan met de elektriciteitskabel welke van buitenaf de woning in komt.

De medewerkers van Stedin zijn nog uren bezig geweest om het elektriciteit weer te herstellen, naar verwachting hadden de bewoners ruim twee uur vannacht geen stroom.

 

IMG_0263

IMG_9355

IMG_9404

IMG_9376

IMG_9428

IMG_9423

IMG_0276

IMG_0296