Zondagavond werd de brandweer opgeroepen ter assistentie van de politie voor een kluis in het water langs de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

De politie ontving eerder vanavond een melding van een persoon die een kluis in het water zag liggen, zij ging een kijkje nemen en kwam er achter dat het een aardige klus zou worden om de flinke kluis uit het water te tillen. Hierop werd de hulp van de brandweer gevraagd. De bemanning van het Snel Interventie Voertuig (SIV) kwam ter plaatse en heeft op zijn beurt weer de hulp van een kraan gevraagd. De brandweer van kazerne Vlaardingen kwam met een tankautospuit en een kraan ter plaatse.

Met behulp van de kraan is het uiteindelijk gelukt om de kluis op de kant te krijgen. Nadat het water uit de kluis werd gehaald, kon naar de buit worden gezocht. In de grote kluis werd een klein geldkistje aangetroffen. De sterke brandweermannen wisten dit kistje al snel open te breken om bij de grote buit te komen……

In het geldkistje werd maar liefst 10 cent gevonden!

De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de kluis.

 

 

IMG_9140

IMG_9132

IMG_9177

IMG_9200

IMG_9210

IMG_9230

IMG_9257

IMG_9318

IMG_9317

IMG_9322

IMG_9332

IMG_9336

IMG_9353