Zondagavond is er een hagedis-achtige gevangen in een schuur aan de Venus in Berkel en Rodenrijs. 

Een bewoner zag het diertje zitten en wist deze al snel te vangen. De man bracht het diertje bij de eigenaar van hondje “Sammie” dat eind augustus 2021 werd gebeten door een soortgelijk dier. De eigenaar vertelde aan ons dat het om hetzelfde soort gaat, de man schakelde direct de politie en dierenambulance in. Het personeel van de dierenambulance kwam ter plaatse en heeft het diertje uit de bak overgezet in een kleiner bakje waarna deze is meegenomen.

Eind augustus 2021 zette een soortgelijk dier de bewoners van Sterrenwijk op stelten. Toen werd ook de dierenambulance gewaarschuwd en is er enige tijd jacht gemaakt op het dier. Voor zover ons bekend is deze nooit gevonden. Het gevonden diertje van zondagavond lijkt een jonkie te zijn. Of er meer in de omgeving zitten is niet bekend, maar wel zeer waarschijnlijk laten de medewerkers van de Dierenambulance weten.

De eigenaar van Sammie laat weten de gemeente op de hoogte te brengen.

 

IMG_4447

IMG_4438

IMG_4417

IMG_4429

IMG_4432

IMG_4481

IMG_4451

IMG_4453