Bleiswijk – In de nacht van maandag op dinsdag 19 september heeft een laserlicht de politie lange tijd bezig gehouden langs de Laan van Mathenesse in Bleiswijk.

De politie ontving een melding dat een automobilist werd verblind door een persoon met een groene laser. Twee dagen achter elkaar werd de melder verblind toen hij uit zijn nachtdienst kwam en door het kassengebied reed. De politie ging ter plaatse en stelde een onderzoek in. Op een stuk weiland was inderdaad een groene felle lamp zichtbaar.

Na meermaals rond te hebben gereden door het kassengebied bleek duidelijk waar het licht vandaan kwam, niet zoals de melder had aangegeven een persoon die met een lampje automobilisten staat te plagen. Het bleek te gaan om een soort beveiligingscamera of een lamp dat vast zit aan een paal voor een project van een tuinbouwbedrijf (Wageningen UR Glastuinbouw) aan de Violierenweg.

De politieagenten hebben de situatie bekeken, uitschakelen was niet mogelijk. Er zal een notitie worden gemaakt en op een later moment contact opgenomen worden met het bedrijf om hier een melding van te maken.

 

20230919-SPAMEDIA-Laserlicht_glastuinbedrijf-Bleiswijk_01

20230919-SPAMEDIA-Laserlicht_glastuinbedrijf-Bleiswijk_03

IMG_4559

IMG_4545