Berkel en Rodenrijs – Zondagavond kwam de brandweer in actie nadat fanatieke vissers een melding hadden gemaakt van een kat onder een vlonder bij de Berkelse Plas. Het beestje was er met geen mogelijkheid onder vandaan te krijgen. 

De vissers hebben meermaals pogingen gedaan om de kat te lokken door onder andere wat lekkers neer te leggen, maar zonder succes. Omdat de kat de hele dag bleef zitten en er niet onder vandaan kwam, waarschuwden zij de brandweer. De brandweermannen hebben ook diverse pogingen gedaan om het diertje eronder vandaan te krijgen, maar de kat bleef zitten. Ook het idee om een stukje uit de vlonder te zagen bleek niet te helpen.

De vissers hadden wat vlees neergelegd om de kat naar de opening te lokken. Tot er een buurtbewoonster aan kwam lopen om te vragen of haar kat, die al een tijdje van huis is weggelopen, was gevonden. Het bleek niet om haar kat te gaan, maar een zwartwitte kat van één van haar buren die al twee weken van huis is. De eigenaresse werd erbij gehaald en kon haar geluk niet op toen zij hoorde dat haar kat gevonden was.

Met wat kattensnoepjes kwam de kat toch wel onder de vlonder vandaan en kon herenigd worden met de eigenaresse en de familie.

 

IMG_6880

IMG_6891

IMG_6889

IMG_6901

IMG_6906

IMG_6923

IMG_6931

IMG_6991