Zoetermeer – Na een aanrijding tussen een vrachtwagen en twee personenauto’s op de A12 van Zoetermeer naar Den Haag is de snelweg tijdelijk afgesloten geweest. Het incident vond plaats en leidde tot de tijdelijke ontwrichting van het verkeer op de snelweg.

Het ongeval leidde tot de afsluiting van de snelweg terwijl hulpdiensten ter plaatse kwamen. Gelukkig zijn de gevolgen van het incident relatief beperkt gebleven. Enkele betrokkenen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, waarbij twee personen zonder spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd voor verdere controle.

De oorzaak van het ongeval is momenteel nog niet volledig bekend, en autoriteiten zullen het incident verder onderzoeken om meer duidelijkheid te verkrijgen. Een zorgpunt was de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen na het ongeval, maar ter plaatse bleek dat dit niet het geval was. Een van de personenauto’s was tegen de dieseltank van de vrachtwagen aangereden, waardoor er brandstof vrijkwam. De brandweer heeft de brandstof veilig opgevangen en verdere verspreiding voorkomen.

De opruiming van het wegdek was een taak die zorgvuldig is uitgevoerd. Met behulp van een ZOAB-reiniger is het wegdek schoongemaakt. Nadat de eerste twee rijstroken weer schoon waren, werden deze vrijgegeven voor het verkeer, waardoor de snelweg weer toegankelijk werd. Dit incident benadrukt de noodzaak van adequaat optreden bij ongevallen en het belang van de veiligheid van weggebruikers. De snelweg is nu weer open voor verkeer, wat een opluchting is voor degenen die van deze route gebruikmaken.

Verschillende bergingsbedrijven zijn ter plaatse gekomen om de betrokken voertuigen mee te nemen.

 

IMG_3203

IMG_3295

IMG_3250

IMG_3304

IMG_3285

IMG_3266

IMG_3271

IMG_3216

IMG_3313