Berkel en Rodenrijs – In de nacht van zaterdag op zondag 4 februari heeft er brand gewoed in een geparkeerde personenauto aan de Nieuwstraat in Berkel en Rodenrijs. Het was een felle strijd tussen de vlammen en de brandweerlieden.

De brandweer werd rond 02:15 uur gealarmeerd vanwege een brand in een personenauto. Bij aankomst van de brandweer stond de geparkeerde personenauto volledig in brand; al snel bleek de inzet van nog een blusvoertuig noodzakelijk. Het vuur greep snel om zich heen en was voor de brandweerlieden lastig te blussen; meerdere (poeder)blussers zijn gebruikt om het vuur te doven. Echter, ging dit niet geheel zonder problemen. Door een lekkende brandstoftank bleef het vuur aanwakkeren en werd het opnieuw aangewakkerd.

In de eerste melding werd ook aangegeven dat het voertuig dicht bij een gevel stond. Hierop heeft de brandweer ingezet om overslag naar de winkels en woningen te voorkomen. Tegen vier uur lukte het uiteindelijk om de brand onder controle te krijgen en was het vuur gedoofd.

Brandstichting wordt niet uitgesloten; de politie start een onderzoek naar de brand. De omgeving van het incident was door de politie afgezet met linten. In de omgeving van de brand zijn meerdere camera’s aanwezig; een aantal daarvan is al door de politie bekeken. Andere beelden zullen op een later moment worden opgevraagd.

Bij het incident raakte niemand gewond.

IMG_3727
IMG_3771
IMG_3791
IMG_3800
IMG_3802
IMG_3757
IMG_3784
IMG_3764
IMG_3843
IMG_3832
IMG_3847
IMG_3874
IMG_3862