Berkel en Rodenrijs / Zoetermeer – De politie heeft op maandag 18 maart een 39-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs aangehouden. Deze man wordt verdacht van een zedendelict op maandag 28 augustus aan de Tintlaan in Zoetermeer. De beelden van deze man, op een racefiets, werden op dinsdag 5 maart getoond in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht. De man is vandaag aangehouden nadat hij zich gemeld had.

Op maandag 28 augustus rond 18.30 uur speelden twee meisjes op straat in de omgeving van de Tintlaan en de Derde Stationsstraat in Zoetermeer. Op een gegeven moment stopte bij de twee meisjes een racefietser. De racefietser toonde vervolgens meerdere keren zijn geslachtsdeel aan de meisjes. Daarna reed de racefietser weer weg.

Aanhouding

In de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht, lokale nieuwssites en via sociale media werden onlangs beelden getoond van de verdachte. Na deze oproep kreeg de politie meerdere tips. Nadat hij zich gemeld had, is hij maandag 18 maart aangehouden. De man zit nog vast en wordt gehoord. Zoals gebruikelijk zijn de beelden verwijderd.

Opsporingsprogramma’s

De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma’s wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij uw tips zaken op te lossen.