Berkel en Rodenrijs – De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat het lichaam dat werd gevonden in een schuur van een 20-jarige Rotterdammer is. In de schuur zijn ook goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het produceren van drugs. 

Maandag werd er in de afgebrande schuur een lichaam gevonden, inmiddels is het lichaam geïdentificeerd. Het gaat om een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt er sectie verricht op het lichaam van het overleden slachtoffer om zo de doodsoorzaak te achterhalen. Ook zijn er in de afgebrande schuur spullen aangetroffen voor het produceren van verdovende middelen. Er wordt onderzoek verricht en daarbij wordt ook rekening gehouden met brandstichting.

Inmiddels is er een groot team van rechercheurs op de zaak gezet, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Twee aanhoudingen

Kort na de brand werden er door de politie op aanwijzing van personen in de omgeving twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van brandstichting in de schuur. De politie doet verder nog  onderzoek naar hun rol bij de brand. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige Rotterdammer.

De verdachten zitten momenteel nog in beperkingen en woensdag worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto’s: 010Fotograaf.nl

Afbeelding