Berkel en Rodenrijs – Maandagavond 17 juni is er omstreeks 21:40 uur brand uitgebroken in een elektriciteitskast aan de Westersingel in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en constateerde dat er rook uit de elektrakast kwam. Ondanks de snelle komst van de brandweer kon er vanwege de elektriciteit nog niet geblust worden. Hierdoor is de kast volledig in brand komen te staan. Een schuimblusvoertuig van kazerne Butaanweg is gevraagd ter plaatse te komen met fluorvrij schuim.

Door de brand komt veel rook en een penetrante lucht vrij. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer heeft metingen verricht en geconstateerd dat de vrijkomende rook niet schadelijker is dan normale rook.

De brandweer wacht de komst af van Stedin. Volgens de website van Stedin zijn er bijna 100 meldingen van stroomstoring binnengekomen. Huishoudens in de postcode gebieden 2652EP, 2652ER, 2652EL, 2652AC, 2651CN, 2651EL en 2651CM zouden op dit moment zonder stroom zitten. Ook zou een zorginstelling nabij de brand op dit moment zonder stroom zitten.

Stedin laat via hun website weten dat de verwachten eindtijd pas tussen 00:30 uur en 01:30 uur ligt. Mogelijk gaat dit nog langer duren.

Update 00:00 uur: 

Medewerkers van Stedin hebben de stroomvoorzieningen van circa 200 woningen uitgeschakeld om veilig te kunnen werken in de elektrakast waar brand is uitgebroken. Bij het openen van de deur bleek er geen brand meer te woeden. Naar verwachting is de stroomstoring pas in de vroege ochtend verholpen.