Berkel en Rodenrijs – Dankzij een alerte omwonende die een verdachte situatie zag en meteen 112 belde, heeft de politie donderdagochtend vier verdachten van een inbraak bij een bakker in Berkel en Rodenrijs aan kunnen houden.

Even voor twee uur ’s morgens zag de melder vier personen met capuchons op en spullen in hun handen rondscharrelen rond een supermarkt aan de Westpolderstraat in Berkel en Rodenrijs. De vier mannen stapten daarna in een auto en reden weg richting de Stationssingel. De melder vertrouwde het niet en belde direct 112.

Agenten die op dat moment in de buurt surveilleerden, reden direct naar de Stationssingel en zagen daar de genoemde auto hen tegemoet rijden. De politieauto ging op de rijstrook van de vluchtauto staan om deze te blokkeren en gaf een stopteken. De vluchtauto verhoogde echter zijn snelheid en reed om de politieauto heen. Daarop is de politieauto snel gekeerd en heeft de achtervolging ingezet.

Met snelheden van 156 kilometer per uur reed de vluchtauto van Berkel en Rodenrijs richting Pijnacker. Ook toen er fietsers tegemoet reden, minderde de auto geen vaart en reed rakelings langs de fietsers. De vluchtauto reed tegen de richting in over verschillende rotondes.

Op de Hofweg, ter hoogte van het metrostation Nootdorp, wilde de bestuurder van de vluchtauto het fietspad op rijden maar reed tegen een paal en kwam tot stilstand. Alle vier de deuren vlogen open en vier inzittenden stapten uit en renden weg de ‘s-Gravenweg in richting de Hogeveenseweg.

Ook de agenten stapten uit en vervolgden de achtervolging te voet. Inmiddels waren er meerdere agenten aangesloten ter assistentie. De vier verdachten zijn aangehouden. Eén verdachte werd aangehouden na een beet in het been door een politiehond. Deze 25-jarige verdachte is eerst voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De andere drie verdachten, van 24, 25 en 26-jaar zijn direct overgebracht naar het politiebureau. De vier verdachten komen allemaal uit Den Haag.

Tegelijkertijd stelden andere agenten een onderzoek in aan de Westpolder in Berkel en Rodenrijs. Daar bleek te zijn ingebroken bij de bakkerij. Hier zullen sporen worden veilig gesteld en verder onderzoek worden gedaan.

Bron: Politie.nl