Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 19 maart is de brandweer uitgerukt naar de Planetenweg in Berkel en Rodenrijs voor dieren in nood.

In een sloot achter de woningen aan de Planetenweg zwommen twee honden, ras Heidewachtel/Friese Stabij, waarvan geen eigenaar te zien was. Omstanders hebben hierop besloten de brandweer te bellen.

De SIV (Snel Interventie Voertuig) van brandweerkazerne Berkelse Poort is ter plaatse gekomen. Zij hebben een eerste poging gedaan om de honden op het droge te krijgen. Eén van de honden besloot zelf op de kant te klimmen. De brandweermannen hebben zich hierna gericht op de tweede hond in het water. De viervoeter gaf zich echter niet snel over en zwom dan ook meerdere malen heen en weer. Uiteindelijk is de hond toch het water uit gekomen en het weiland ingevlucht.

De brandweer van Bleiswijk is met een speciaal Oppervlakte Reddingsteam ter plaatse gekomen. Dit bleek even voor niks maar tijdens een poging de eerste hond te vangen sprong deze toch weer in het water. Twee brandweermannen zijn ook het water ingesprongen en hebben de hond gevangen. Medewerkers van de dierenambulance hebben de hond meegenomen. De tweede hond is niet meer gezien.

De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld en zal de hond weer ophalen.