Bergschenhoek – De brandweer is momenteel druk met het bestrijden van een zeer grote brand in een loods aan de Hoekeindseweg in Bergschenhoek. De vlammen en rook zijn in de wijde omtrek te zien.

Omstreeks 5:00 uur kwamen bij de brandweermeldkamer de eerste berichten binnen over een brand in een loods aan de Hoekeindseweg in Bergschenhoek. Bij aankomst van de eerste brandweereenheden waren de vlammen en rook al goed zichtbaar. De brandweer heeft vanwege de omvang van de brand en om extra materieel ter plaatse te laten komen opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. Meetploegen van de brandweer zijn opgeroepen om in de omgeving metingen te verrichten of er gevaar is voor de omgeving.

De brand heeft zich in korte tijd snel uitgebreid. De brandweer zet hun materiaal maximaal in om overslag naar naastgelegen woonhuis en loods te voorkomen. De loods waar de brand woed zou volgens de eigenaar gebruikt worden om aan auto’s te sleutelen.

Omwonenden en omliggende bedrijven wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling.

Tijdens de brand is er gelukkig niemand gewond geraakt, meldt Daniel de Vos; Woordvoerder Veiligheidsregio

Brandstichting

De eigenaar van het pand dat vanmorgen vroeg volledig in brand stond, vertelde aan het Algemeen Dagblad het vermoeden te hebben dat de brand is aangestoken. “Gisteren was er brand in een container aan de andere kant,, het zal zeker wel brandstichting zijn” aldus de eigenaar. De politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto’s en video: Brian Roeten