Capelle aan den IJssel / Berkel en Rodenrijs – Ze stonden te lonken, de twee scooters aan de Henri Moore Passage in Capelle aan den IJssel. Onweerstaanbaar als ze waren gingen dieven met ze aan de haal. Missie geslaagd, want het lonken bleek om te lokken. De lokscooters werden getraceerd, en zo ook twee motorscooters, twee Vespa’s, een scooter met uitgezaagd framenummer en zes motorblokken. Twee mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 21-jarige en een 56-jarige man uit Rotterdam.

Er werden veel bromfietsen en scooters gestolen in Capelle en er waren twee verdachten in zicht die daar mogelijk een aandeel in hadden. Na het stelen van de twee lokscooters werd het onderzoek naar hen voortgezet, dat leidde naar een schuur in Berkel en Rodenrijs. Daar werden de andere gestolen bromfietsen en scooters gevonden. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst ervan.

Foto: Politie Midden Schieland / Buurttoezicht Lansingerland