Bergschenhoek – Vrijdagochtend 20 april is de brandweer omstreeks 06:20 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Hoeksekade in Bergschenhoek.

Nadat de eerste brandweereenheden met spoed uitrukte en ter plaatse kwamen werdt er al vrijwel direct opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ waarna al snel ‘grotebrand’ volgde.

De brandweer is met groot materieel ter plaatse, het betreft een uitslaande brand in een loods met buitensportmateriaal en een kantine. Het pand is niet meer te redden en moet als verloren worden beschouwd. De brandweerlieden laten het gebouw gecontroleerd uitbranden. Tijdens de brand was er een forse rookontwikkeling tot in de wijde omgeving te zien.

Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig. Er is ook niemand gewond geraakt. Burgemeester Pieter van de Stadt is ter plaatse gekomen om zich te laten informeren, ook heeft hij gesproken met de eigenaar van het pand.

UPDATE 09:10 uur:

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. Brandweer zal nog een groot deel van de ochtend bezig zijn met nablussen.