Berkel en Rodenrijs – In de nacht van dinsdag op woensdag 25 april is de brandweer omstreeks 01:20 uur gealarmeerd om de politie te assisteren aan het Kastanjeplein in Berkel en Rodenrijs.

De politie is door bewoners gealarmeerd omdat zij een geluid uit de leegstaande woning naast hun hoorde komen. Om er zeker van te zijn dat er geen gasleiding is geraakt hebben zij de hulp van de brandweer ingeroepen.

In het pand brandde ook licht op de eerste etage. De politie en brandweerlieden hebben bij de woning onderzoek gedaan door onder andere metingen te verrichten. Een slotenmaker is ter plaatse gekomen om toegang te krijgen tot de woning. Eenmaal binnen troffen de agenten en brandweerlieden een wc aan die door bleef lopen. De brandweer heeft het water afgesloten en voor de zekerheid nog de woning gecontroleerd.

Nadat de woning was gecontroleerd en er door de slotenmaker een nieuw slot in is gezet konden de hulpverleners weer retour.

Tijdens het wachten op de slotenmaker kwam er een kat buurten bij de hulpverleners

Tijdens het wachten op de slotenmaker kwam er een kat even buurten bij de Politie en Brandweer