In de Berkelse Plas in Berkel en Rodenrijs is blauwalg geconstateerd. Contact met het water uit de plas wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Contact met water met blauwalg kan leiden tot maag-en darmklachten, jeuk en geïrriteerde ogen. Bent u in aanraking geweest met blauwalg, spoelt u zich dan goed af onder de douche.

Waarschuwingsborden

De gemeente heeft waarschuwingsborden geplaatst, zodra het water weer veilig is worden de borden weggehaald. De verwachting is dat de blauwalg verdwijnt als het weer minder warm wordt.

Zwemwater.nl

Zwem alleen in natuurwater wat schoon en veilig is. Op www.zwemwater.nl kunt u per locatie zien of u veilig kunt zwemmen of dat er een negatief zwemadvies is afgegeven. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de zwemwatertelefoon via telefoonnummer 0800-9036.

Informatie: Gemeente Lansingerland

Foto: Spa-Media / Archief

©Spa-Media / Archieffoto