Berkel en Rodenrijs/Eindhoven – Dinsdagmiddag is een 39-jarige uit Eindhoven opgepakt na een achtervolging dat eindigde in een tuin aan de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs.

De politie wilde op de A13 een automobilist aan de kant zetten, hierop gaf de 39-jarige bestuurder geen gehoor waarna een achtervolging startte. De Eindhovenaar negeerde diverse stoptekens van de politie en sloeg op de vlucht. Op de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs verloor de automobilist de macht over het stuur en belandde in een tuin van een woning. Hier kon de verdachte die ongedeerd was na de crash worden aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de 39-jarige Eindhovenaar niet in het bezit was van een geldige rijbewijs en langere tijd werd gezocht door Justitie omdat hij niet van verlof was teruggekeerd naar de Penitentiaire Inrichting (PI). De bestuurder bleek een voortvluchtige crimineel die een gevangenisstraf uit moet zitten.

De Eindhovenaar is inmiddels weer teruggebracht naar de gevangenis. Er is niemand gewond geraakt tijdens de achtervolging op de A13 of de crash aan de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs

Foto: © Politie Landelijke Eenheid @PolitieLE (Twitter)

Foto: ©Politie Landelijke Eenheid @PolitieLE (Twitter)