Lansingerland – Het KNMI heeft vanwege zware windstoten voor vanavond en vannacht Code Oranje afgekondigd. Ook in gebied Rotterdam Rijnmond worden flinke buien verwacht. De redactie heeft daarom besloten een liveblog te starten op de website.

UPDATE: Het KNMI heeft voor regio Zuid-Holland afgeschaald naar Code Geel.

“Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/uur voorkomen uit een west- tot noordwestelijke richting. Hiervoor is Code Oranje van kracht. Elders komen in de loop van de avond zware windstoten van ca. 75 km/u voor. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten nemen in de loop van de nacht af, het laatst in het Waddengebied.”  Meldt het KNMI op haar website.

Windstoten

Zware tot zeer zware windstoten van 80-110 km/u.Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Liveblog:

Ziet u iets wat met stormschade te maken heeft, stuur het door naar de redactie!

Stuur uw tip of beeldmateriaal via de WhatsApp tiplijn of stuur het per mail naar: storm@112lansingerland.nl

07:00 uur – Goedemorgen! De nacht is rustig verlopen, af en toe waren er lichte regenbuien waar te nemen. Het KNMI heeft geheel afgeschaald, er zijn geen waarschuwingen meer van kracht. Het liveblog wordt afgesloten.

Het Weer:

Het wordt vandaag bewolkt maar zo goed als droog. In de middag stijgt de temperatuur tot 20 °C en is de wind matig, windkracht 4. Vanavond is het bewolkt met kans op een regenbui en koelt het af tot ongeveer 17 °C.

21:00 uur – Het lijkt allemaal mee te vallen met het weer. Het KNMI heeft voor regio Zuid-Holland afgeschaald naar Code Geel.

https://twitter.com/JeffreyLinders/status/1027634556285976576

20:00 uur – Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond waarschuwt alleen de hulpdiensten te bellen bij acuut gevaar. Zie onderstaande tabel voor meer informatie.

RijnmondVeilig.nl meldt via de website “Bel enkel 112 bij acuut gevaar!”